Expertise en ervaring

Henric van der Wouden heeft lange tijd bijgedragen aan uiteenlopende infrastructurele projecten. Dit zowel in een adviserende, als uitvoerende rol en op elk niveau binnen de keten. Medio 2007 richt Henric zijn eigen managementbureau voor de infrastructurele markt op om zo zijn rijke ervaring nog gerichter en doeltreffender te kunnen inzetten. U kunt dan ook u rekenen op zijn uitgebreide expertise en nuchtere advies.

Aan de basis van deze loopbaan staat een gedegen opleiding. Henric heeft in 1988 zijn HTS-opleiding in de richting Elektrotechniek afgerond. Vanuit zijn persoonlijke en zakelijke interesse voor bedrijfsprocessen heeft hij hier een studie Bedrijfskunde aan toegevoegd. Deze kennis, gecombineerd met zijn brede praktijkervaring maakt van Van der Wouden een allrounder en gewaardeerd adviseur.

Solide basis

Henric is twintig jaar werkzaam geweest bij een aantal grote bedrijven in de infrastructuur en de semi-overheid. Hier heeft hij onder andere functies vervuld in projectmanagement, heeft hij afdelingen/business-units geleid en bedrijven opgezet en bestuurd. Een solide basis om ook voor uw project oplossingsgericht op te kunnen treden.

Bemiddelaar en diplomaat

Henric van der Wouden kan dan ook getypeerd worden als een bemiddelaar, voorzitter of zelfs diplomaat. "Mijn kracht ligt in het bij elkaar brengen van mensen (intermediar zijn) en het creëren van saamhorigheid en samenwerking. Daarnaast bezit ik ook meer sturende talenten: ik wil resultaat zien, kan mensen overtuigen en houd van aktie. Ik wil de eindverantwoordelijkheid hebben en zelf kunnen bepalen en beslissingen nemen." Bovendien is Henric goed in staat veranderingen tot stand te brengen en weet hierin mensen ook mee te krijgen.

Strategie, beleid en ontwikkeling

"Mijn functionele meerwaarde ligt op tactisch niveau", vervolgt Henric zijn uitleg. "Ik kan meedenken over strategie, beleid en ontwikkeling, maar wil niet alleen adviseren en bedenken. Ik wil ook doen en niet te ver van de operationele uitvoering af staan." Dit maakt hem effectief in het vertalen van het strategisch beleid in operationele doelen. "Ik ben goed in staat zaken handen en voeten te geven en kom goed tot mijn recht in een informele, dynamische, professionele en resultaatgerichte omgeving. Voor mij liever geen functie waarbij ik de hele dag achter een bureau zit. Ik wil bezig zijn en naar buiten kunnen!"

fotofotofoto