Integratie LED-verlichting in translucente randelementen

Managementbureau van der Wouden heeft de energiezuinige LEDLine-verlichting op viaducten van de vernieuwde N201 helpen te realiseren. De gecontracteerde armaturen van Lightronics vormen samen met de randelementen een unieke combinatie, die speciaal voor de N201 is ontwikkeld en nog niet eerder in Nederland werd toegepast.

 

~~Bij het ontwerp van de nieuwe N201 en bruggen, viaducten en tunnels is gekeken naar landschappelijke inrichting en visuele uitstraling. De bedoeling was om een duidelijke herkenbaarheid te creëren ondanks de variëteit in vorm, functie en ligging. Lightronics was direct betrokken bij de intensieve samenwerking tussen de verschillende partijen, die tot een unieke rode LEDLine-verlichting heeft geleid. De betonnen kunstwerken zijn voorzien van kunststof randelementen, waarvan de bovenrand lichtdoorlatend is.

De randelementen zijn overdag gewoon wit, maar zodra de duisternis begint in te vallen, licht de bovenrand van de kunststof randelementen rood op. De bruggen en viaducten vormen door de kleurstelling een fraai contrast met de omgeving. De gebruikte armaturen van Lightronics worden elke dag tegelijkertijd met de openbare verlichting aan- en uitgeschakeld.

fotofotofoto